The Tentacular One 2020

STeC-NeXT 2020

STeC-NeXT, wordt het stokje in eerste instantie weinig zichtbaar doorgegeven.

In de nieuwe serie, die we vanaf 2020 inzetten, werkt de kunstenaar niet op locatie maar in zijn eigen atelier. Hij ontvangt een kunstwerk of een foto ervan met een begeleidende brief waarin hij uitgenodigd wordt te reageren op het werk van zijn voorganger met een eigen werk. Dit kan hij in zijn eigen atelier doen, hij mag in overleg gaan met de briefbezorger-kunstenaar of op atelierbezoek of gewoon lekker aan de gang gaan, met iets waar hij geen idee van heeft wat hij er mee moet. Of misschien heeft hij al meteen een werk klaarstaan, dat perfect reageert op het beeld dat hij voorgeschoteld kreeg. Alles mag!
Als hij het opvolgende beeld heeft, nodigt hij een volgende kunstenaar uit om te reageren op zijn werk met een werk of foto ervan en een begeleidende brief en stuurt hij STeC een mail (met de foto en een klein stukje tekst, over wat hij gedaan heeft en wie hij uitgenodigd heeft.)

Het kan zijn dat er gaandeweg een tweede ketting op gang gebracht wordt, zodat er meer lijnen naast elkaar gaan lopen.

STeC post alles op o.a. deze pagina, zodat het van thuis uit te volgen is. Na een jaar maken we een balans op en worden de werken geëxposeerd in Kunstruimte de Melkfabriek.

 • 6
 • 1
 • 4
 • 5
 • Being at home 2018
  Petrichor, Cloud 2020
  EXPONENTIAL GROWTH 2022
  Destination Unknown: Bikini Border Beach 2016
  DUSK 2019
  STUV 2021
  Who’s afraid of Virginia Woolf? 2017
  Pulp Festival 2017
  Eleye Fountain 2018
  Kunsttour 2016